dec 2022

DAF

De truck voor de bouwsector: de DAF XDC

In de bouwsector moeten voertuigen voldoen aan de strengste eisen en condities. Specifiek voor de bouw komt DAF met de XDC op de markt. Deze 2-, 3- en 4-assige voertuigen met enkele of dubbele aandrijving zijn ontworpen om in de zwaarste werkzaamheden en ruwste omstandigheden te werken. Wat maakt de DAF XDC nu zo sterk? We gaan er graag even dieper op in.

 

Aangepaste vormgeving van de Construction uitvoering

Wanneer we naar de vormgeving kijken van de Nieuwe DAF XDC merken we meteen een aantal verschillen op met de gewone XD. Zo is er gedacht aan een grote bodemvrijheid van maar liefst 33 tot 39 centimeter en een grote oploophoek van 25°. Dit gecombineerd met de 3-delige stalen bumper en radiatorbescherming vooraan maakt dat je echt wel kan rijden zonder zorgen, zelfs op oneffen oppervlaktes.

 

Focus op opbouwvriendelijkheid en flexibiliteit

De DAF XDC is beschikbaar in een groot aantal opstellingen. Zo ben je vast al wel bekend met de betonmixer, kipper, haakarmsysteem en de vlakke open laadvloer met kraan. De DAF XDC kan opgebouwd worden in al deze typische bouwsectoruitvoeringen. 

Om  de montage van deze opbouwen zo efficiënt mogelijk te hiouden   is de Nieuwe Generatie DAF Af fabriek al leverbaar met een groot assortiment opbouwbevestigingsmodules. Dit gecombineerd met een uitgebreid  aanbod aan krachtige motor-, versnellingsbak- en vliegwiel-PTO’s  maakt dat vrijwel alle mogelijkheden geconfigureerd kunnen worden. De lay-out van de chassiscomponenten zoals EAS, accubak, AdBlue® en brandstoftanks zorgt bovendien  voor een optimale efficiëntie.

Apparatuur bedienen vanuit de cabine? Ook hier heeft de Nieuwe Generatie DAF trucks een breed scala aan opties klaar zodat je chauffeur vanuit zijn cabine veilig kan werken.

 

Veilig en comfortabel in je truck, ook op de werf!

Bij de DAF XDC ontbreekt het ook niet aan aan comfort. Hij kenmerkt zich door een makkelijke en robuuste opstap,  direct en indirect zicht dankzij  de lage raamlijnen, grote voorruit, zijruit met trottoirzicht. Ook  de DAF Corner View en DAF Digital Vision System zijn  verkrijgbaar op de XDC. Zo is de DAF XDC niet alleen de perfecte keuze voor de bouwsector, maar kies je ook voor veiligheid, efficiëntie en comfort

Benieuwd naar de Nieuwe DAF XDC?  Contacteer onze verkoper voor meer informatie!

Website design & development by Logo Popkorn