mrt 2022

DAF

L. Van Bogaert Transport investeerde onlangs in nieuwe DAF XF trucks.

Zelfs een ervaren chauffeur met oog voor zuinige rijstijl kan nog bijleren!

 “97% IS EEN PRIMA SCORE” 

L. Van Bogaert Transport investeerde onlangs in nieuwe DAF XF trucks. Dankzij de daaraan verbonden opleidingsvoucher van DAF Driver Training kon chauffeur René Ryckaert zijn rijstijl nog verder verfijnen. 

 

BREED GAMMA OPLEGGERS 

L . Van Bogaert Transport bestaat al 85 jaar en doet voornamelijk bouwgerelateerd transport. René Ryckaert vormt echter een buitenbeentje in het bedrijf aangezien hij meestal onderweg is met een trekker met huifoplegger, die vooral voor het traditionele distributievervoer wordt ingezet. 

 

HELEMAAL VANAF NUL BEGINNEN 

“Ik was aanvankelijk een beetje ontgoocheld dat ik tijdens de door Transport Academy gegeven DAF Driver Training mijn score opnieuw op nul moest zetten. Zuinig rijden is immers altijd al een passie van mij geweest en ik vond het vervelend dat ik mijn al vergaarde punten zomaar te grabbel moest gooien”, blikt René Ryckaert terug op zijn opleiding. Toch leerde hij daardoor nog een aantal nieuwe kneepjes van het vak, zodat hij achteraf vrede kon nemen met deze reset. “Mijn score draait vandaag alweer rond 96 of 97%, wat een prima score is en die komt voor een groot deel op het conto van het feit dat ik nu perfect weet hoe ik mijn truck moet gebruiken om hem zo zuinig mogelijk te kunnen besturen”, aldus nog René Ryckaert. 

 

ALS ZUINIG RIJDEN EEN SPORT WORDT 

René Ryckaert geeft aan dat hij heel af en toe voor de ‘sport’ eens wat minder zuinig rijdt: “Gewoon om na te gaan hoe snel je die goede score teniet kan doen en vooral om te merken hoe lang het duurt voor je weer een procentje wint. Dat houdt het besef wakker dat echt zuinig rijden iets is waar je constant mee bezig moet zijn.” Vandaar dat de chauffeur van de vervoerder uit Hamme altijd weer probeert zijn eigen percentages te verbeteren. “Enkel op die manier blijf je scherp, al ben ik ervan overtuigd dat je eigenlijk om de twee jaar zo een opleiding zou moeten volgen om echt blijvend aan een zuinige rijstijl te kunnen werken”, oppert René Ryckaert.

Website design & development by Logo Popkorn