DAF XF New Generation

Truck Trading Group

DAF XF - DE NIEUWE NORM

De nieuwe generatie XF bepaalt duidelijk de nieuwe norm voor lange afstand en internationaal transport. Met uitmuntende aerodynamica, een onverslaanbaar efficiënt brandstofverbruik en de laagste CO 2 emissies. Het verhoogt de standaard in veiligheid met o.a. de toonaangevende ruit in de deur voor zicht op het trottoir. En de onderhoudskosten worden aanzienlijk lager door slechts een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

  • De nieuwe norm
  • Cabinelengte: 2.360 mm
  • Stahoogte: 1.900 – 2.075 mm
  • Cabinevolume: 9,73 m³

Ontwikkelingscriteria

De Nieuwe Generatie DAF trucks zijn ontwikkeld met de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen als uitgangspunt. Wie de doelstellingen van de Europese Commissie met de nieuwe regelgeving samengevat ziet, heeft weinig voorstellingsvermogen nodig om te voorspellen op welke vlakken de Nieuwe Generatie DAF trucks zich onderscheidt: voertuigefficiency, veiligheid en chauffeurscomfort zijn van een nieuwe orde.

Klaar voor de toekomst 

De wereld waarin we leven verandert. Er is de noodzaak om de CO2-uitstoot als gevolg van de klimaatverandering te verminderen, de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren en de verkeersveiligheid van zwakke weggebruikers te verhogen. Aandachtspunten die ook de transportwereld bezighouden. Daarbij komt nog de schaarste aan chauffeurs en de noodzaak om goedopgeleide en professionele chauffeurs aan te trekken én te behouden.

DAF draagt hieraan zijn steentje bij met de Nieuwe Generatie XF, XG en XG+: een complete serie langeafstandsvoertuigen voor de toekomst en waarmee een nieuw tijdperk wordt ingeluid op het gebied van efficiënt transport, veiligheid en comfort voor de chauffeur. De Nieuwe Generatie DAF vertegenwoordigt een volledig nieuw en zeer energie-efficiënt voertuigplatform, dat volledig voorbereid is op toekomstige aandrijflijnen, zoals e-motoren, plug-in hybriden, brandstofcellen en waterstofverbrandingsmotoren. De ultramoderne dieselmotoren zijn schoon en zuinig en geschikt voor de nieuwste generaties biobrandstoffen, alsook voor hernieuwbare e-fuels om CO2-uitstoot van het wegtransport verder te verminderen. Voor een superieur chauffeurscomfort is elke gelegenheid aangegrepen : van aandrijflijn en ophanging tot details in het cabine-interieur. Het resultaat is het soepelste rijgedrag op de markt, in combinatie met veiligheid en efficiëntie.

Website design & development by Logo Popkorn